Vigtigt inden ankomst af hund

Inden du ankommer med din hund til pensionen, er der nogle ting du skal have på plads:

​Vacciner /sygdomme:

Alle hunde skal være vaccineret med en af hundens dyrlæge godkendt vaccine og gyldig vaccinationsattest skal forevises ved ankomsten. Hunden behøver kun at være vaccineret mod hundesyge, parvovirus og leverbetændelse.

Hunde under 2 år: vaccinen må max. være 1 år gammel.

Hunde over 2 år: vaccinen må være op til 4 år gammel.

Hvis du ønsker at komme med en positiv titer test i stedet for vaccinationsattest, så accepteres det også.

Kennelhostevacciner er ikke et krav, men anbefales (se mere nedenfor om kennelhoste).

Hunden behøver ikke at være hverken rabies eller leptospirose vaccineret, for at være hos os. Det er udelukkende hundesyge, parvovirus og leverbetændelse at hunden skal være vaccineret for.

Hunde som af os skønnes syge eller tilskadekomne, bliver for ejerens regning bragt til vores tilknyttede dyrlæge. Hvis din hund skønnes syg ved ankomsten, kan vi bede jer om at tage hunden med igen. Hvis din hund har været syg efter at du har booket opholdet, og den skal have medicin under opholdt, så kontakt os venligst om det.

Særligt omkring kennelhoste:

Kennelhoste er en smitsom sygdom, som smitter ved dråbeinfektion og ses ofte om foråret og i efteråret, lidt ligesom når vi selv får en forkølelse. Uanset hvor mange foranstaltningern vi gør os, så kan vi ikke undgå at få den i pensionen i ny og næ.

Vaccinerede hunde er i nedsat risiko for, at få kennelhoste. Skulle hunden alligevel blive smittet trods vaccinen, så vil hunden som regel hoste mindre og i kortere tid end hvis den ikke havde fået vaccinen.

Vaccinen antages at beskytte hunden i op til 1 år.

Vær opmærksom på, at såfremt din hund er blevet vaccineret med en paraply-vaccine hvor kennelhoste indgår, ja så kan den altså stadig risikere at få kennelhoste.

Lopper:

Din hund skal være fri for lopper ved ankomsten.

Eget foder / medicin / legetøj / senge / godbidder:

Hvis du ønsker at din hund skal have sit eget foder, så giver vi gerne det. Del det op i portioner eller husk info om daglig mængde. Leverpostej, dåsemad osv som der blandes i fodret, skal medbringes. Godbidder kan medbringes eller købes i gårdbutikken.

Har din hund behov for medicin, giver vi naturlig også gerne det. Sørg for at der er rigeligt hvis du uforudset bliver forsinket.

Legetøj, senge mm. må meget gerne medbringes, vi syntes at det er en god ide at din hund har en velkendt lugt med hjemme fra – og det kunne feks være i form af at have sin egen seng og legetøj med. Det er på eget ansvar og også dit ansvar at du får tingene med hjem igen.

Når du ankommer:

Vi har åbent alle dage mellem kl 9-10 eller 17-18. Der er ikke mulighed for aflevering af din hund udenfor vores åbningstider.

Når du ankommer så lad venligst hunden blive i bilen. Du bliver modtaget på gårdspladsen og vi tager først din hund ud, når vi har set på vaccinationsattes, afregnet, fået en snak om din hund mm.

HUSK at holde din hund i snor da vi har katte på gården.

Vi sætter vores eget halsbånd og snor på hunden og overtager herefter hunden som så forlader jer, og kommer ud at gå en tur som dens allerførste oplevelse med os. Dvs at hunden forlader jer og ikke omvendt. I kan nu køre afsted på jeres ferie/ophold. Når vi tager din hund, så går vi en tur med din hund på vores arealer som det første. Den får lejlighed til at snuse og kikke på hvor den er kommet på ferie. Der vil være masser af spændende dufte som den vil have travlt med at undersøge.

Efter gåturen tager vi hunden ind i dens værelse i pensionen, hvor den bliver budt velkommen til sit ferieophold med en godbid, en god lille snak og lidt nusseri bag øret for at vi kan lære hinanden lidt bedre at kende. Hundens evt medbragte seng mm er under gåturen blevet bragt ind på værelset, så hunden har nogle kendte ting i sit værelse når vi kommer ind efter gårturen. På den måde har hunden fra starten af en positiv oplevelse med at komme ind i dens værelse.